نمایشگاه کتاب چقدر فروخت؟ آغاز سریال جدید رضا عطاران، عباس جمشیدی‌فر و بهزاد خلج نگهداری از ۹۹ کتاب نایاب ترجمه انگلیسی شاهنامه فردوسی در کتابخانه آستان قدس رضوی رئیس‌جمهور در پیامی برای روز بزرگداشت فردوسی: زبان فارسی آینه فرهنگ مشترک اقوام ایران‌زمین است رئیس انجمن آثار و مفاخر کشور: شاهنامه حکیم ابوالقاسم فردوسی شناسنامه‌ای از اصالت و هویت ما است یک کتاب جادویی برای فردوسی در نمایشگاه تهران | شاهنامه سه بعدی ویژه کودکان برای نخستین بار رونمایی شد + فیلم مراسم بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی برگزار شد (۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴)+فیلم علی‌محمد مؤدب: شعر، جان‌پناه تمدن ایرانی است | بازآفرینی فردوسی‌ها مانع اسیدپاشی فرهنگی می‌شود تشویق ۵ دقیقه‌ای برای «ماموریت غیرممکن» تام کروز نقدپذیری به سبک فراستی؛ «هیچی، مزخرف می‌گویند» فروش ۳۵۰ میلیاردی در سی و ششمین نمایشگاه کتاب تهران اعتراض کارکنان جشنواره فیلم کن به وضعیت حقوقی خود نام‌آوران شاهنامه بر روی پرده تبارشناسی آمدند ابراز همدردی و اظهارات رئیس صداوسیما در بازدید از محل انفجار بندر شهید رجایی بندرعباس معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری خراسان رضوی تأکید کرد: لزوم احیای سازمان کشور‌های فارسی‌زبان با محوریت مشهد معاون سیاسی استانداری خراسان رضوی: نباید بین هویت ملی و مذهبی تقابل ایجاد کرد | شاهنامه ظرفیتی مغفول در گردشگری فرهنگی رئیس انجمن نسخ خطی ایران از روشی جدید برای تعیین قدمت اسناد خبر داد نقالی، صدای امروزِ فردوسی | گفت‌وگو با پریسا سیمین‌مهر، نقال بین‌المللی شاهنامه فردوسی یاحقی: شاهنامه با نقش‌آفرینی در ساخت هویت فرهنگی ایرانیان، از دیگر آثار متمایز شده است + فیلم
سرخط خبرها

سبک برگزاری جشنواره شعر فجر تغییر می‌کند | رقابت‌های تلویزیونی با جایزه ۲۰۰ میلیونی برگزار می‌شود

  • کد خبر: ۲۰۷۴۴۵
  • ۰۱ بهمن ۱۴۰۲ - ۱۳:۳۲
سبک برگزاری جشنواره شعر فجر تغییر می‌کند | رقابت‌های تلویزیونی با جایزه ۲۰۰ میلیونی برگزار می‌شود
دبیر هجدهمین جشنواره شعر فجر از تغییرات در سبک برگزاری این دوره جشنواره خبر داد.

به گزارش شهرآرانیوز علیرضا قزوه دبیر هجدهمین جشنواره شعر فجر با اشاره به برنامه‌های این دوره جشنواره از یک تغییر بزرگ برای مردمی کردن جشنواره و شعر خبر داد و گفت: امسال جنشواره را در دو بخش برگزار خواهیم کرد، بخش نخست که به مانند سال‌های گذشته به ارزیابی کتاب‌های شعر در ۴ بخش شعر کلاسیک، شعر نو و نیمایی، شعر کودک و نوجوان و درباره شعر خواهد پرداخت. داوری‌های این بخش اکنون انجام شده و برگزیده‌ها نیز مشخص شده‌اند. این بخش امسال به جایزه کتاب سال برگشته و در قالب مراسم جایزه کتاب سال در بهمن ماه از برگزیدگان آن تجلیل خواهد شد.

وی ادامه داد:، اما بخش اصلی که امسال در قابل جشنواره شعر فجر برگزاری می‌شود، برگزاری یک رقابت سراسری بزرگ با عنوان «سرزمین شعر» است که در تهران و ۳۰ استان کشور در قالب یک برنامه تلویزیونی برگزار می‌شود. در هر استان یک برنامه برگزار می‌شود (در مجموع ۳۳ برنامه استانی) که در آن ۸ شاعر با هم به رقابت می‌پردازند. در تهران، اما ۱۰ برنامه تولید و پخش خواهد شد که در هر ۸ برنامه نخست، ۸ شرکت‌کننده با هم رقابت می‌کنند، در برنامه نهم برگزیدگان ۸ دوره گذشته باهم رقاتبت می‌کنند و در برنامه دهم که فینال است برگزیده این دوره جشنواره شعر فجر که برای نخستین بار جایزه ۲۰۰ میلیون تومانی را با خود به خانه خواهد برد، مشخص خواهد شد. جایزه برگزیدگان استانی نیز بین ۱۰ تا ۲۰ میلیون تومان است.

قزوه با اشاره به روند برگزاری این برنامه‌های تلویزیونی گفت: جمعیتی از فعالان عرصه شعر به همراه داوران و شرکت‌کنندگان در استدیو حضور خواهند داشت، در تهران ۶۴ نفر به رقابت می‌پردازند که ۵ داور فعالیت آن‌ها ارزیابی می‌کنند.

وی در خصوص چگونگی انتخاب شرکت‌کنندگان در اتین رقابت‌ها در تهران و استان‌ها گفت: درهر شهرستان ما سرگروه‌هایی را داریم که شاعرانی که در این سال‌ها درخشیده‌اند یا استعداد‌های جدیدی هستند را شناسایی و معرفی می‌کنند، در این بین برگزیدگان کنگره‌ها، جشنواره‌ها و ... نیز در اولویت هستند.

دبیر جشنواره شعر فجر ادامه داد: در رقابت‌های تهران نیز، مصطفی محدثی خراسانی، محمود اکرامی‌فر، عبدالجبار کاکایی، علی‌محمد مودب، نغمه مستشار نظامی، علی داوودی و محمود حبیبی‌کسبی سرگروه هستند و هر کدام ۸ شاعر را برای شرکت در این رقابت معرفی کرده‌اند.

وی در پاسخ به این پرسش که این بخش تنهابه این دوره جشنواره اختصاص دارد یا تغییرات اساسنامه‌ای در جشنواره رخ داده است، گفت: از دوره آینده من خبر ندارم، این طرحی بود که من به عنوان دبیر علمی به جشنواره دادم و شورای عالی شعر نیز پذیرفت و وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز آن را تصویب کرد.

قزوه هم‌چنین از برگزرای محافل شعر در حاشیه برگزاری جشنواره فجر در ۶ نقطه از کشور خبر داد و گفت: در قم، شیراز و... محافل شعری برگزار شده است که شاعران جهان اسلامی در این محافل حضور دارند، شاعرانی از تاجیکستان، هند، پاکستان و افغانستان مهمان این دوره جشنواره هستند. البته حضور این مهمانان در بخش رقابتی جشنواره نیست.

وی در خصوص اینکه چرا یک برنامه را به رقابت سراسری بین شاعران برگزیده استانی و شاعرانی تهرانی اختصاص ندادید تا رویکرد عدالت فرهنگی دولت نیز محقق شود. گفت: حدود ۵۰ درصد از شرکت‌کنندگان در برنامه‌های تهران از شاعران شهرستانی هستند و اینگونه نیست که ما شاعران تهرانی را شأنیت خاص داده باشیم.

قزوه گفت: برنامه «سرزمین شعر» با جایزه ۲۰۰ میلیونی از شبکه ۴ سیما و شبکه‌های استانی پخش خواهد شد.

منبع: تسنیم

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->